El menjar per emportar segueix sent el protagonista durant el cap de setmana de Tots Sants

En aquest cap de setmana de Tots Sants i de celebracions, com ara la Castanyada, el menjar per emportar continua sent protagonista a la comarca. Un exemple és l’establiment Taverna Ca la Mar situat al Firal d’Olot. Antigament, s’anomenava ‘La Castanyera’ i, de fet, la castanyera ja fa 45 anys que ofereix castanyes.

Concepció Soler, castanyera: La demanda continua sent la mateixa. Potser una mica menys. Perquè la gent no surt tant, la gent té por, la gent gran no surt tant. El perfil de gent que tinc jo també és molta gent gran, de mitjana edat. És una castanyada d’aquelles atípiques. La gent els hi fa il·lusió. La gent arriba i diu: “Quina il·lusió, castanyes! Sort que teniu castanyes”. És una mica la tradició aquesta de la castanyada. Jo penso que està molt bé guardar les tradicions.

Per altra banda, el restaurant S’Olivera es troba a la carretera de Santa Pau, gairebé a la frontera entre Santa Pau i la capital garrotxina. L’establiment ofereix paelles per emportar. En aquest cas, la demanda ha disminuït significativament, i més durant aquest cap de setmana de confinament municipal.

Àfrica Martín, responsable de S’Olivera: Amb aquest tancament, ens hem trobat que treballem una mica més en menjar per emportar. Clar, no es treballa tant com quan tens el restaurant obert. Tenim molt poques comandes aquest cap de setmana. La gent, una de dues, o està molt espantada pel tema que ens ve a sobre o bé per no moure’ns.

Com es pot evidenciar, les mesures de restricció de la covid-19 afecten directament a la demanda dels bars i restaurants, que, malgrat tot, continuen i prossegueixen la seva activitat.

x