Els aparcaments de la Zona Volcànica de la Garrotxa deixen una imatge inèdita

El cap de setmana de Tots Sants ha deixat una imatge inèdita i molt distanciada del que estem acostumats a veure. Els aparcaments de la Zona Volcànica de la Garrotxa han acollit aquest dissabte molt pocs vehicles. Per exemple, a Can Serra, un dels aparcaments més concorreguts de la zona, pràcticament no s’ha pogut observar cap turisme o autocaravana estacionada.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: Jo penso que ni poc ni massa. Veure aquest espai i, en general, la comarca i aquesta zona sense vehicles i amb aquesta soledat, sap molt greu, la veritat. Per què, senyal que les coses no s’han fet del tot bé. Amb les recomanacions que hi havia durant aquestes últimes setmanes, demanant a la gent, si us plau, responsabilitat i evitem desplaçaments, no han funcionat. Hem arribat al punt del tancament.

La Generalitat va decretar dijous el confinament municipal els caps de setmana durant 15 dies. Per tant, la gran majoria de visitants provenien de la capital garrotxina o dels voltants. També s’han pogut veure corredors i ciclistes que visitaven el Parc Natural.

Quim Rodríguez, visitant: Nosaltres som d’Olot. Hem vingut avui, aprofitant que hi havia tranquil·litat, a passar el dia a La Fageda, a caminar per aquí. Ja ho fem altres vegades, avui amb més tranquil·litat que altres dies. Molta menys gent. Altres vegades has de venir molt aviat, avui pots venir una hora prudent i no hi ha pràcticament ningú. De fet, no hem trobat pràcticament ningú avui.

 

Joel Verdaguer, visitant: Hem vingut aquí a La Fageda a caminar. Ha sigut divertit, hi havia molt poca gent. Nosaltres som d’Olot i hem vingut aquí a donar una volta.

 

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: Som conscients que hi ha gent a la zona, perquè ho hem consultat als establiments de Santa Pau. Tenim gent allotjada amb anterioritat a aquest confinament de divendres al matí. Per tant, aquesta gent que està per aquí sí que poden moure’s lliurement dins el terme municipal.

Un panorama impossible d’imaginar en aquestes dates.