Allotjaments turístics es plantegen tancar temporalament mentre durin les restriccions de mobilitat durant els caps de setmana

Els allotjaments turístics no tenen pràcticament cap reserva pel proper cap de setmana. Si no canvien les limitacions en la mobilitat, l’ocupació global dels propers dies difícilment arribarà al 5%. Les restriccions van afectar molt directament als hotels el cap de setmana de Tots Sants, on es preveia un 80% d’ocupació i la gran majoria de reserves, finalment, van acabar cancel·lades.

Preparar el cap de setmana era una pràctica cabdal per a qualsevol allotjament turístic. En l’actual situació, però, el problema no és quanta gent vindrà ni com s’organitzaran sinó si els hi valdrà la pena obrir. Abans que es restringís la mobilitat els caps de setmana, l’ocupació es preveia del 80% pel cap de setmana de Tots Sants. A l’Hotel La Vall d’en Bas, com en la majoria d’hotels de tota la comarca, va passar de 80 a 0.

Francesc Bigas, director Hotel Vall d’En Bas: Tot era gent de ora. Comarques Gironines, Maresme, etc. Ens vam trobar el dissabte al matí totalment sols, per tan ja vam tancar fins al dilluns.

Amb la restricció de la mobilitat, s’han registrat moltes cancel·lacions, fins al punt que molts allotjaments han posat personal a ERTO. De fet, ara mateix, els allotjaments pràcticament no tenen cap reserva pel proper cap de setmana. Com a molt, alguna reserva amb entrada el dijous. Si no canvien les limitacions en la mobilitat, l’ocupació global dels propers dies difícilment arribarà al 5% en molts allotjaments.

Francesc Bigas, director Hotel Vall d’En Bas: La previsió d’ocupació per aquest proper cap de setmana és molt baixa, d’un 6%. No arribem al 10%.

Atès aquest context, diferents allotjaments estan valorant la possibilitat de tancar temporalment, en funció de l’evolució de la situació que es vagin trobant. La subsistència de molts d’ells corre perill, i s’espera que les mesures siguin efectives i es pugui recuperar, poc a poc, una certa normalitat.

Francesc Bigas, director Hotel Vall d’En Bas: La situació l’anem veient amb el dia a dia, i ara mateix estem treballant més entre setmana que no pas els caps de setmana. potser ens trobarem que els treballadors hauran de fer festa els caps de setmana i treballar de dilluns a divendres.

x