La cursa MDM de Beuda comença oficialment i s’allargarà tot el novembre

La pandèmia no aturat als organitzadors de la cursa MDM de Beuda, Gas Mountain, celebrar d’alguna manera l’edició d’enguany, evitant aglomeracions. Durant el mesos de maig, juny i juliol van aposar a prova el cronometratge a través de l’aplicació per a mòbils Open Trail Races, per el qual ja hi ha passat unes 200 persones, i des d’aquest mes de novembre, fins el dia 30,animen a tothom qui vulguin a fer la prova tot contant el seu temps i comparant-se amb el dels altres.

Albert Cuevas, president Gas Mountain: Et descarregues l’aplicació de mòbil, vas fins ala plaça major de Beuda, et registres, sentiràs un indicador sonor per començar, fas la cursa, caminant o corrent, i la que vulguis de les tres possibles. I quan arribes a baix mires l’aplicació  i et donarà el temps que has trigat i la classificació.

Els recorreguts d’enguany no canvien respecte els de l’any passat: la vertical, de 4 quilòmetres per la línia elèctrica, on recentment els atletes Quim Costa i Aina Cusí han establert nous rècords, i les de 12 i 21 quilòmetres.

Com és habitual, curses com la de Beuda no només són importants des del punt de vista esportiu i de salut, sinó que ajuden, també, a conservar camins i a redescobrir-ne d’antics, i és que l’ascensió a la Mare de Déu del Mont està senyalitzada per la xarxa de senders Itinerània.