L’artista Josep Maria Plans representa la república com un edifici en runes a l’última ‘sobrecàrrega’

Un antic restaurant situat a la carretera que uneix el Pla de l’Estany i Girona, a Palol de Revardit, ha inspirat l’artista basenc Josep Maria Plans per la seva ‘sobrecàrrega’. És l’última de la sèrie d’obres que l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa promou per reflexionar sobre el procés independentista de Catalunya, a partir d’una interpretació de l’obra La Càrrega, de Ramon Casas. La de Plans és una reflexió d’allò més pessimista i crítica amb el paper dels polítics.

Josep Maria Plans, artista: És un edifici ruinós i es diu La República, i això em va fer sospesar en la meravella de polítics que tenim, que ens van dir de tot per la república, que està així, per construir, desfeta i feta pols.

Tot i així, en l’obra destaca un missatge d’esperança, la frase ‘És millor perdre’s per la passió que perdre la passió’, del filòsof danès Soren Kierkegaard.

Josep Maria Plans, artista: Aquesta és una frase que em va agradar molt perquè és optimista i molt particular per la persona. Perdre’s per la passió, i no perdre la passió, que ho trobo molt important.

L’obra de Plans s’ha presentat aquest dilluns coincidint amb la concentració dels dilluns davant l’edifici consistorial d’Olot, per reivindicar l’alliberament dels líders independentistes a la presó, i s’hi estarà durant el proper mes.

x