Comencen les obres d’un nou tram de bicicarril a Olot

Han començat els treballs de construcció del nou tram de carril bici a Olot. Passarà paral·lelament a la carretera de Riudaura i permetrà connectar el sector de La Faja i les Vivendes Garrotxa. És una de les accions escollides als Pressupostos Participatius.

A partir de finals de novembre, els ciclistes que circulin pel bicicarril ja no es veuran obligats a baixar a la calçada a l’inici del barri de les Planotes. Han començat les obres del nou itinerari que connectarà el sector de la Faja amb la zona de Vivendes Garrotxa.

Imma Muñoz, regidora de Participació Aj. Olot: La idea és que els nens que van a escola del Pla de Dalt puguin enllaçar amb el carril bici i arribar fins al centre de la ciutat.

El projecte, que va sorgir escollit per les veïnes i veïns de la zona oest de la ciutat dins dels Pressupostos Participatius de l’any passat, té un pressupost de 11.906 euros. A més del carril bici, el projecte inclou la implementació d’un seguit de mesures per dotar la zona de major seguretat a través de la instal·lació d’un semàfor al pas de vianants de la Faja.

Imma Muñoz, regidora de Participació Aj. Olot: La inversió inicial és d’uns 12.000 euros, i s’hi ha de sumar el semàfor.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Olot va posar en marxa el projecte el passat dijous 17 de setembre i els treballs avancen a bon ritme per complir l’objectiu del consistori d’acabar a finals de mes.

La iniciativa forma part del Pla Director de la Bicicleta d’Olot i s’inclou en el conjunt d’accions que l’Ajuntament d’Olot impulsa per potenciar la mobilitat sostenible.

Tal i com informa l’Ajuntament, també estan a punt d’arrencar les obres de remodelació de set places de la ciutat per millorar-ne l’accessibilitat, el mobiliari, els punts d’aigua i instal·lar nous equipaments esportius i educatius.