El director general d’LC Paper prepara la publicació del llibre ‘L’economia del canvi climàtic’ sobre com alleugerir el col·lapse

L’enginyer industrial i director general d’LC Paper, Joan Vila, està a punt de publicar l’assaig que ha titulat ‘L’economia del canvi climàtic’. Hi confronta la història de la humanitat amb les dades climàtiques i d’evolució del sistema productiu mundial per arribar a una conclusió: a hores d’ara ja hem fet tard per evitar el col·lapse del canvi climàtic que hem provocat. L’únic que podem fer es alentir-lo.

Joan Vila, autor del llibre ‘L’economia del canvi climàtic’: Imagina’t bancs tancats, que no circula diner, que no hi ha transport i que no hi ha, per tant, subministre de queviures. No ens n’escaparem del col·lapse. Com a mínim, el que sí que podem fer és fer-lo més lleu.

Per alleugerir el col·lapse, cal aplicar amb urgència polítiques i inversions encaminades a generar menys diòxid de carboni a l’atmosfera.

Joan Vila, autor del llibre ‘L’economia del canvi climàtic’: Hem de fer que tots els nens vagin en bicicleta a col·legi, ho hem de fer, és urgent. El 2030 hem d’haver arribat a una inversió a Catalunya de 30 euros per habitant en carrils bici. Això són més de 200 milions en carrils bici, però aquest camí s’ha de fer.

El canvi també passa per modificar la concepció de creixement humà.

Joan Vila, autor del llibre ‘L’economia del canvi climàtic’: No vol dir que sigui una societat que s’aturi del tot i que no es pugui créixer. Per què no pot créixer en cultura, en música, en teatre? Tenim tot això per créixer.

Això també porta a canviar els hàbits particulars de vida i de consum.

Joan Vila, autor del llibre ‘L’economia del canvi climàtic’: Si el que pot té un hort per collir-se les patates, les verdues, si pensem que algú pot tenir gallines i ous, si pensem que el mercat ha de ser més local i no tan global com l’hem anat fent, possiblement és la solució per a la supervivència de després.

Vila, però, no espera un canvi social voluntari. En el llibre que publicarà en breu, especifica que fan falta canvis legislatius i normatius perquè tot això es produeixi.