Els pobles petits s’adapten a unes restriccions destinades a poblacions més grans

Segons l’ajuntament de Beuda durant tota la pandèmia només s’han detectat dos casos positius de coronavirus. Una situació molt diferent a les que es viu a les ciutats. Les mesures restrictives pel COVID, però, són les mateixes.

Les noves mesures han ajudat a frenar en sec casos de botellades o aglomeracions de turistes al poble, fins ben bé el pont del 12 d’octubre. L’alcalde de Beuda no veu malament el confinament perimetral, però creu que les mesures que es prenen sovint no estan pensades ni adaptades als pobles petits.

Bernat Sanz, alcalde de Beuda: El problema de municipis com el nostre, que són petits, és que no tenim mitjans per controlar aquesta afluència de gent, no tenim policia municipal. Adequar aquestes normes o intentar controlar-les des de pobles d’aquestes dimensions és una feina que no és possible i no s’ha pensat en aquests municipis petits.

Tot i així, Beuda i els seus nuclis no han deixat d’adaptar-se. Molta gent ja està acostumada a fer la compra de manera setmanal.

Ara però, els seus veïns necessiten un certificat d’autoresponsabilitat, per poder-se desplçar als municipis veïns. Des de ja fa temps l’ajuntament en té d’impresos, i és que bona part de la població de Beuda és gran i Internet no arriba a tots els masos.

Bernat Beuda, alcalde de Beuda: És cert que la gent grans la que té més problemes de les noves tecnologies, com enrecordar-se que els fa falta un paper, per exemple.

I és que Beuda no hi ha ni escola, ni botigues, ni dispensari. Només tres restaurants.

Montse Ferrer, veïna de Beuda: També molesta que ens hagin tancat el restaurant complint totes les mesures que ens demanava el propi govern.

De les dues mesures que ha pres l’ajuntament, una ha estat ajudes els restaurants a través de tiquets pels veïns i l’altra, donar 500 als beudanencs autònoms o aturats.