La Garrotxa segueix en les primeres posicions de positivitat de Catalunya, per darrere del Pla de l’Estany i l’Alt Empordà

En el període comprés entre el 25 i el 31 d’octubre s’han confirmat gairebé 300 casos positius, d’entre les més de 1.600 proves PCR fetes i els prop de 200 tests d’antígens. La taxa de positivitat a la comarca segueix alta, un 17,27%, però amb una lleugera tendència a la baixa. De fet, a principis de setmana, s’havia sobrepassat el 20% de positivitat. Pel que fa el risc de rebrot, també continua molt alt, a 1.113 punts. La velocitat de reproducció també sembla anar a la baixa, tot i que encara es supera l’1 amb 1,17.

Aquesta tendència a la baixa també s’està notant, però amb comptagotes, a les aules garrotxines. A finals de la setmana passada hi havia 33 grups escolars confinats amb més de 900 persones seguint el protocol d’aïllament. Segons les últimes dades de l’aplicatiu Traçacovid, les xifres han baixat, i en aquests moments hi ha 27 grups confinats amb prop de 600 persones aïllades.

Tot i aquestes dades, la Garrotxa segueix en les primeres posicions de positivitat de Catalunya i de les comarques gironines, per darrere del Pla de l’Estany i l’Alt Empordà.