Les recomanacions del Centre Excursionista Olot per als caps de setmana de restricció de la mobilitat

El Centre Excursionista Olot celebra enguany el seu 50è aniversari. Un any molt especial per l’entitat que s’ha vist afectat directament per la pandèmia. Moltes de les curses, dinars i actes que estaven previstos s’han hagut de suspendre. Tot i així, han pogut seguir amb part de la seva agenda i desenvolupar l’activitat que més els caracteritza: excursions, caminades i cims arreu de la Garrotxa.

L’any del centenari es preveia mogut al Centre Excursionista Olot. Reunions, dinars, curses, cims i molt més. La pandèmia, però, ha passat factura a l’agenda de l’entitat. Tot i així, han pogut publicar el seu llibre, fer els cinc cims que tenien previstos i mantenir part de l’activitat.

I és que  el senderisme és un dels esports més practicats en els darrers mesos i, especialment, en les últimes setmanes. Amb les restriccions a la mobilitat, la Garrotxa s’ha quedat orfe de turisme els caps de setmana, una situació estranya, trista però que té alguna cosa positiva: els qui viuen a la comarca poden gaudir-la sense aglomeracions i descobrir les rutes més preuades de l’Alta Garrotxa o el Parc Natural de la Zona Volcànica, per exemple. Ningú millor que el Centre Excursionista Olot per donar-nos algunes indicacions sobre com fer les rutes de manera segura, cuidant especialment el tipus de calçat, la previsió i les provisions si ens endinsem en rutes amb cert nivell de dificultat per l’Alta Garrotxa.

Ramon Regí, president del CEO: Tenim uns camins que són durs. Hi ha molta pedra i s’ha de portar un calçat adequat. I si pugem a certa alçada s’ha de preveure portar algun tipus d’abric, perquè la temperatura pot canviar en qualsevol moment.

En tot cas, dels del Centre excursionista Olot recorden que la comarca té moltes possibilitats, tan si anem en família o en parella per passejar, com si busquem rutes amb major dificultat.

Ramon Regí, president del CEO: Jo recomanaria a la gent més ‘muntanyenca’ la zona de ‘Alta Garrotxa. Hi ha rutes que no tenen una dificultat molt gran i són ideals. I si vols anar més tranquil, la zona de la Fageda és preciosa i molt accessible.

Unes recomanacions útils per a uns caps de setmana on sortir a passejar, a fer esport o assolir algun cim proper al municipi de residència és una de les úniques maneres de desconnectar, fer salut i cuidar-se.

 

 

x