Els càmpings de la Garrotxa, buits en plena temporada alta

Els càmpings de la Garrotxa han vist frenada en sec la seva activitat en plena temporada alta. Tot i que cap d’ells ha tancat i esperen aprofitar alguna setmana de tardor si la situació millora, les mesures sanitàries han fet que molts ja no treballin els caps de setmana i vegin reduïda fins a pràcticament 0 la seva previsió d’ocupació.

Ivan Masoliver, gerent Càmping Lava: És una cosa de mal pair. Has d’anar fent el que pots i el que et diuen. La qüestió està en portar-ho tot en ordre i intentar complir el màxim les mesures que ens demanen.

La reflexió que escoltem des del Càmping Lava de Santa Pau és la que podríem escoltar arreu dels càmpings de la Garrotxa, i no només en aquest sector sinó arreu de les àrees de turisme de la comarca. I és que ara, en plena temporada alta a la demarcació, amb les restriccions de mobilitat, els caps de setmana ens podem trobar una imatges impensables en anys anteriors. Parcel·les i bungalows buits i una previsió d’ocupació gairebé nul·la, quan abans de les mesures era d’un 80%. Tot i així, des del sector acaten les decisions amb l’esperança que la situació millori.

Ivan Masoliver, gerent Càmping Lava: S’ha d’intentar parar això. Que surti tot bé i poder treballar tots tal i com treballàvem.

Treballadors a l’ERTO, tancaments temporals i unes imatges de càmpings buits que contrasten, a vegades, amb un tipus de turisme que està creixen en els darrers anys i que ara, com a mínim entre setmana, es segueix veient a la Garrotxa. Autocaravanes aparcades a l’aparcament de l’entrada de Santa Pau amb turistes que ja no fan nit als càmpings.

Xavier Franquesa, usuari autocaravana: Ahir vam dormir al davant de l’estany de Banyoles. Avui hem dormit aquí, a la Garrotxa, i demà no sé on dormiré.

El fet de no utilitzar els càmpings per pernoctar és una pràctica molt habitual per a campers i autocaravanes. Una mena de competència per al sector però que permesa i va a l’alça.

Xavier Franquesa, usuari autocaravana: El problema que els hi veig als càmpings d’aquí és que no tenen una tarifa nocturna per a autocaravana. Jo crec que si insolessin aquesta tarifa guanyarien molts clients.

Reinventar-se, crear noves tarifes o simplement competir amb aquest tipus de turisme són les opcions per als càmpings, que esperen poder reprendre l’activitat abans que s’acabi la temporada.