La Residència Faber Llull d’Olot reformula les seves residències per adaptar-les a les noves restriccions de mobilitat

Les restriccions han tornat a colpejar a la Residència FaberLlull d’Olot. Després d’encetar un nou curs amb una estada de creadors de Liternatura, amb figures com l’escriptor Gabi Martínez, l’investigador i escriptor Jorge Riechmann o l’escriptora Irene Solà, la residència ha tornat a veure relliscar algunes de les seves properes residències.

Pepa Pasamón, Residència Faber: Ara estem fent drets lingüístics. S’havien apuntat 22 persones d’arreu del món per parlar de drets lingüístics. Aquestes 22 persones evidentment no han pogut venir, són d’India, Estats Units, Nigèria, Algèria, Alemanya, Itàlia…així que estem fent un mix. Gran part és telemàtic i una part presencial.  

Tot i això, i després del que es va viure al mes de març, la residència Faber ho té tot preparat perquè, a Olot o no, els residents puguin gaudir igualment d’aquestes residències tan enriquidores. De fet, ha creat una aula zoom per poder fer les residències telemàtiques.

Pepa Pasamón, Residència Faber: Durant aquestes tres setmanes, els 14 que s’han quedat cada dia a les 4 de la tarda, per tenir en compte la diferència horària, es connecten i cadascú d’ells presenta el seu projecte a la resta de companys.

Aquesta residència, acabarà el 13 de novembre. Uns dies més tard, del 16 al 30 de novembre, s’ha previst una nova estada de residents individuals, que en aquest cas, només seran de proximitat.

La rebatejada FaberLlull, que ja té seu a Andorra, obrirà ben aviat una nova seu a Palma i es proposa de fer, també, estades externes d’autors catalans a diverses capitals europees sota el mateix segell pancatalà que aixopluga l’Institut Ramon Llull.

x