Prop de 60 persones participen a la campanya de donació de plasma a Olot

Sukhneet, donant de plasma: Vaig passar el coronavirus al mes de setembre i estic aquí donant plasma per veure si puc ajudar a algú a passar la malaltia.

I es que segons uns estudis recents, el plasma de persones que han passat la COVID-19 podria ajudar a pacients que en aquests moments estan passant la malaltia. Com? Molt senzill. Els malalts que han superat la infecció per coronavirus, han fabricat anticossos o també dit, defenses, que si s’administren a un malalt, poden ajudar a superar o a reduir l’infecció.

La recollida d’aquest plasma és el que ha estat fent aquest dimecres el Banc de Sang i Teixits a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Prop de seixanta persones que han passat la malaltia, han volgut participar en aquesta nova campanya.

Meritxell Casacuberta, tècnica promoció Banc de Sang i Teixits de Girona: han de ser homes que no hagin set transfosos, per tant la selecció és complicada. però realment la resposta de la gent d’Olot que ha patit la malaltia ha estat molt gran, hem tingut moltes trucades

Aquesta campanya especial, s’ha estat realitzant en poblacions on hi ha hagut més rebrots o l’incidència de la COVID-19 era més forta. A banda, també s’ha fet una col·lecta de plasma convencional. Aquest divendres i dissabte, el Banc de Sang i Teixits seguirà a la Garrotxa, en aquest cas amb una campanya de donació exclusivament de sang.

Meritxell Casacuberta, tècnica promoció Banc de Sang i Teixits de Girona: El divendres ja el tenim ple i el dissabte tenim algun forat, així que animem a la gent que vulguin venir dissabte a donar sang aquí a l’hospital.

Qualsevol persona que vulgui participar-hi, ha de demanar hora a través del web www.donarsang.gencat.cat