Educació aclareix que personal sanitari estarà present en l’extracció d’automostres als centres educatius a partir de secundària

El conseller d’Educació Josep Bargalló ha dit avui des d’Olot que la polèmica sobre la nova estratègia de Salut pels centres educatius perquè els alumnes es facin ‘automostres’ en cas que hi hagi algun positiu de coronavirus al grup estable ha estat fruit d’un malentès. Bargalló ha aclarit que els professors no hauran d’intervenir en les proves i que finalment sí que hi participarà personal sanitari, que vetllarà perquè tot es faci correctament. Segons el conseller, Salut preveu que només els alumnes a partir de secundària puguin extreure’s ells mateixos les mostres amb una prova nasal, no una PCR, i assegura que el sistema ja s’ha provat amb èxit.

Josep Bargalló, conseller d’Educació: Què és el que no es va entendre quan nosaltres ho vam explicar? Primer, insisteixo, són proves nasals, són a partir de secundària, el professorat és present però no hi intervé i hi haurà personal de l’àmbit sanitari que vetlla perque el procés es faci bé.

Bargalló també ha dit que no serà una mesura d’aplicació immediata sinó que s’anirà implantant progressivament, com s’està fent en altres àmbits com ara el personal de les residències de gent gran.

x