El Festival Lluèrnia arriba al seu equador amb el gruix més gran d’instal·lacions al carrer

L’edició més llarga i garrotxina del Lluèrnia està a punt d’arribar al seu equador. Tot l’anul·lació dels actes públics del festival i el confinament municipal que fa que només els olotins en puguin gaudir de divendres a diumenge, l’organització creu que està aconseguint els objectius del festival, sorprendre el públic que visita les instal·lacions i posar en valor determinats espais de la ciutat.

Pep Fargas, gerent Lluèrnia: El que nosaltres volem és que vingui la mateixa gent però repartida en els 43 dies que dura. El que no comptàvem és amb el confinament perimetral, que fa que la gent vingui entre setmana. Però déu ni do, la gent ve, agrada, que és el que busquem, que allò que fem sigui apreciat i redescobrim espais que els tenim oblidats.

Des d’aquest divendres ja es poden veure les instal·lacions Lux, als claustres del Carme i Habitare, al Carrer dels Sastres, que es sumen a les que hi ha al Parc Nou, l’Hospici o les Fonts de Sant Roc.

Pep Fargas, gerent Lluèrnia: Serà el cap de setmana amb més instal·lacions alhora, hi haurà una activitat que es diu Antiaeris, que ens reservem la sorpresa, però es pot veure des de casa de cadascun, només cal sortir al balcó i mirar el cel.

Aquest cap de setmana, coincidint amb la data habitual de Lluèrnia, l’organització publicarà el vídeo del Ball del Fanalet, l’acte inaugural on es demanava a la gent que es gravés ballant des de casa la cançó que ha compost el garrotxi Joan Bramon.