El pla pilot d’FP Ocupacional provat a Olot s’ampliarà a altres centres de Catalunya

L’institut la Garrotxa és un dels set centres de secundària de Catalunya que el curs passat va començar a impartir la formació pilot d’FP Ocupacional, una col·laboració entre el Departament d’Educació i el de Treball, Afers Socials i Famílies, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya. Aquest tipus de formació permet obtenir Certificats de Professionalitat de diferents especialitats demanades al mercat de treball, en localitats on hi ha dèficit d’oferta formativa.


 

Els màxims representants de les dues conselleries, Josep Bargalló i Shakir El Homrani, han visitat aquets divendres el centre garrotxí, des d’on han anunciat que experiències com la d’Olot permeten ampliar el projecte a altres centres i amb noves especialitats.

La direcció de l’institut La Garrotxa també fa una bona valoració del primer curs, però traslladat al departament la necessitat de disposar de més recursos humans fixes i facilitar la burocràcia per poder continuar i ampliar el projecte.