Les instal·lacions Lux i Habitare omplen de llum la ciutat en l’edició més llarga del Lluèrnia

El Festival Lluèrnia ha arribat aquest cap de setmana a la meitat dels seus quaranta dies de durada. A més, la ciutat ha gaudit de noves instal·lacions ara que s’ha arribat l’equador del festival. Des d’aquest divendres ja s’ha pogut apreciar Habitare, al Carrer dels Sastres.

Xevi Bayona, arquitecte: Feia molt de temps que tenia ganes de fer un projecte i parlar de l’habitatge. Sobretot aquí al centre d’Olot, que està quedant tot desocupat. En veure l’estructura, vaig pensar que seria bona idea poder posar mobles i poder posar ànimes en aquest lloc que hi ha aquí al centre.

El Claustre del Carme també ha sigut l’escenari d’una nova instal·lació amb l’obra Lux. La pau i la foscor en són els elements protagonistes en un edifici on en tot moment es compleixen les mesures d’aforament.

Xevi Bayona, arquitecte: Va passant la gent en mica en mica, molt pausadament i amb distància que també està bé. El festival dura 42 dies, per tant tenim temps de veure totes les instal·lacions i d’una manera més pausada que el Lluèrnia de cada any.

L’organització del festival també ha dut a terme l’acció Antiaeris des del volcà Montsacopa. Les noves instal·lacions se sumen a les que hi ha al Parc Nou, l’Hospici o les Fonts de Sant Roc.