L’Ajuntament d’Olot encarrega la redacció del projecte contructiu de millora del barri de Montolivet per 105 mil euros

L’Ajuntament d’Olot ha donat el tret de sortida a la millora del barri de Sant Pere Màrtir, un nucli poblacional format per 332 edificis residencials.

Van ser construïts sobre la marxa entre el 1951 i el 1956 a la vessant nord-est del volcà Montsacopa, atenent a la forta demanda derivada de la immigració dels anys 50. L’aprovació de l’encàrrec del projecte constructiu per part de la Junta de Govern d’Olot inicia un termini de cinc mesos durant els quals s’hauran de concretar les diferents accions a realitzar en el temps. Els treballs, que tenen un cost estimat proper als 7 milions d’euros segons la memòria valorada que se’n va fer, pretenen solucionar les necessitats de mobilitat i serveis demandades pels veïns. A causa de la seva complexitat, es calcula que faran falta almenys tres fases d’actuacions. La voluntat de l’actual equip de govern és la de començar a actuar-hi aquest mandat.

La reurbanització de Montolivet contemplarà, no només les actuacions necessàries pel pas dels anys, sinó també accions de millora que responguin a les demandes del present i del futur, seguint l’exemple de projectes sostenibles com la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a 24 famílies impulsades des del barri.

El projecte constructiu de millora del barri de Montolivet és el darrer que s’havia de redactar per a un barri de la ciutat, després de redactar el del barri de les Planotes, un altre sector veïnal per al qual s’han fet urgents noves actuacions de remodelació.