Les rutes de transport públic Batet-Olot i Mieres-Santa Pau funcionaran a demanda

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha informat de les novetats al servei de transport públic a demanda a la comarca. A partir d’aquest mes de novembre, per desplaçar-se des de Batet de la Serra a Olot els dilluns en transport públic, els usuaris ho podran fer només reservant prèviament. Pel què fa a la línia Mieres-Santa Pau, el dilluns no serà l’únic dia que estarà habilitat, sinó que es podrà utilitzar tots els feiners també sota demanda.

En un dia com avui, un dilluns de mercat, un autobús hauria pujat des d’Olot fins aquí, a Batet de la Serra, en va. I és que els usuaris de transport públic que utilitzaven aquesta línia havien anat a la baixa en els darrers mesos, i moltes vegades la ruta anava buida. Des del Consell Comarcal s’han volgut optimitzar els recursos i aquest servei passa a ser a demanda.

Santi Reixach, president Consell Comarcal de la Garrotxa: S’ha de fer sota demanda perquè tothom ho pugui demanar quan ho necessiti i la gent se n’aprofiti més. Així evitem rutes que la gent no feia servir.

Per fer la reserva, cal trucar per telèfon a l’Estació d’autobusos d’Olot o enviar un correu electrònic a Teisa (tad@teisa-bus.com), sol·licitant la demanda abans de cada divendresa les 17h. Les sortides des d’Olot seran a un quart de deu i a dos quarts d’una. I des de Batet, a dos quarts de deu i a tres quarts d’una. El servei s’activarà encara que només hi hagi una sola sol·licitud, i s’anul·larà la ruta tan sols si no n’hi ha cap.

D’altra banda, la línia de Mieres a Santa Pau creix, i també estarà sotmesa a demanda. Allà el transport públic no només sortirà els dilluns, com fins ara, sinó  tots els feiners, i a més s’enllaçarà amb la ruta d’Olot, facilitant el desplaçament dels habitants de Mireres a la capital garrotxina.

Santi Reixach, president Consell Comarcal de la Garrotxa: En aquest cas tenim el servei Mieres-Santa Pau-Olot. Una nova manera de fer per aprofitar més els recursos.san

Des de Mieres, aquest bus sortirà a un quart de deu i un quart de dues, i des de Santa Pau, en sentit invers, a dos quarts de dues i a un quart de set.