Sant Jaume de Llierca demana al Govern que s’impliqui en el conflicte de la planta de triatge i exigeix al Consell que aturi els tràmits

L’ajuntament de Sant Jaume de Llierca ha demanat la implicació de la Generalitat de Catalunya i el conseller de Territori i Sostenibilitat per buscar una solució al conflicte de la planta de triatge de la Garrotxa, projectada als terrenys de Can Coma de Baix, en contra de la voluntat del municipi.

En un comunicat signat per l’alcalde, Jordi Cargol, demana al govern català que estudiï a fons les necessitats i prioritats en la gestió de residus de la comarca. El consistori també exigeix al Consell Comarcal de la Garrotxa que aturi la tramitació del nou Pla Especial Urbanístic mentre l’anterior estigui encara en un procés judicial i iniciï debat sobre de la política de residus de la comarca. Sant Jaume també demana un estudi tècnic independent que garanteixi la viabilitat econòmica del centre de gestió i, en cas que aquesta es confirmi, es consensuïn sota  criteris tècnics les diferents ubicacions alternatives, acompanyades d’un pla d’incentivació pel municipi afectat.

x