Els tres instituts d’Olot comencen les classes semipresencials a batxillerat i cicles formatius per les mesures anti-covid

A aquest dimarts a l’Institut Montsacopa d’Olot li falten prop d’un centenar alumnes. I es que les noves mesures aprovades pel Govern per combatre la Covid-19, ha instat als instituts a implantar un model virtual o híbrid a batxillerat i cicles formatius fins, com a mínim, les vacances de Nadal.

Els tres centres de secundària d’Olot, l’Institut Garrotxa, el Bosc de la Coma i el Montsacopa, s’han adaptat a les mesures seguint el mateix model.

Càndid Sempere, director INS Montsacopa: Vam tenir molt clar que fariem un 50% de presencialitat. Vam tenir clar que començareiem tots tres el mateix dia i després també teniem molt clar que no fariem grups partits, que seria el grup sencer que vindria o es quedaria a casa.

A l’Institut Montsacopa han optat per la presencialitat alterna, és a dir, els alumnes estan dia si i dia no al centre. Els altres dos instituts de la ciutat han optat pel 3+2, és a dir, els alumnes aniran a classe tres dies a la setmana i la resta seguiran la docència des de casa.

Càndid Sempere, director INS Montsacopa: La veritat es que de moment molt bé, estem molt contents. Així com el curs passat, aquesta sensació de caos i que tothom va fer el millor que sabia, jo crec que aquest cop ho tenim tot més lligat. Segurament tenim una capacitat de reacció més àgil i sobretot se’n aprèn dels errors. Segurament en repetirem, però aquelles coses que no vam funcionar l’ideal és descartar-les i provar coses que, per xarxa o parlant amb altres centres poden funcionar, i anar per aquí.

Aquest sistema híbrid a Batxillerat i Cicles s’allargarà, de moment, fins al 21 de desembre, tot i que depenent de la situació epidemiològica del país, pot ser que la situació s’allargui passat les vacances de Nadal.