Més de 21 mil persones han entrat als gorgs de les Planes aquesta temporada, de les 50 mil que ho han intentat

El primer cap de setmana de novembre, coincidint amb l’entrada en vigor del confinament per municipis, Les Planes d’Hostoles va finalitzar la regulació de l’accés a als gorgs del riu Brugent, que ha limitat l’aforament a 200 persones al dia, amb entrada i reserva prèvia. Durant aquest temps s’ha arribat pràcticament cada dia a l’aforament màxim, i més de 50.000 persones, han volgut accedir a l’espai. D’aquestes, però, menys de la meitat, 21.000, han pogut gaudir-ne seguint els controls establerts. La resta, 35.000, s’han quedat sense poder-hi entrar. Aquestes dades que reflecteixen, segons l’ajuntament, que s’ha aconseguit frenar el problema de massificació que patia aquest Espai d’Interès Natural.

Eduard Llorà, alcalde de les Planes d’Hostoles: L’estiu ha anat molt bé, s’ha deixat entrar només una de cada tres persones que han vingut. Amb el sistema de pagament, ens ha permès contractar persones que han estat a sobre del territori i fent aquesta regulació, per tant n’estem satisfets.

Amb l’entrada de tres euros que ha pagat cada visitant adult que ha entrat als gorgs, les Planes ha pogut sufragar totes les despeses del projecte i obtenir 3.000 euros de superàvit.

Eduard Llorà, alcalde de les Planes d’Hostoles: Un cop fetes totes les inversions, que parlem d’uns 10.000 euros, el superàvit que s’ha generat, el destinarem a activitats de lleure, això vol dir que el casal i les brigades joves del proper estiu seran de temàtica natural.

 El de les Planes va ser el primer ajuntament de la Garrotxa en aplicar mesures reguladores, de la mà de la Fundació Emys. Espera mantenir-les almenys una altra temporada, però és conscient que la Generalitat treballa en un escenari a més llarg termini que doni eines als ajuntaments per controlar els espais més freqüentats.

 

x