Sant Jaume de Llierca demana a la Generalitat que ajudi la Garrotxa en el conflicte sobre la planta de triatge

L’ajuntament de Sant Jaume de Llierca ha demanat la implicació de la Generalitat i del mateix conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, per buscar una solució al conflicte de la planta de triatge de la Garrotxa, projectada als terrenys de Can Coma de Baix, en contra de la voluntat del municipi. L’alcalde assegura que, després de la sentència del TSJC, i de l’aprovació d’un nou pla especial urbanístic per part del Consell per mantenir la mateixa ubicació, veu pràcticament impossible un acord i creu que és el govern català qui ha de pronunciar-se sobre la planificació i finançament de l’equipament.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: Amb el conseller fa temps que intentem parlar-hi i no ha estat possible. El qeu volem és tenir una conversa amb ell, explicar-li perquè la planta no ha d’anar a Sant Jaume i demanem que ens ajudin a poder arribar a una solució. Ells planifiquen la gestió de residus del país i han de tenir molt clara la planificació i el finançament.

L’alcalde assegura que no vol polititzar la qüestió i exigeix al Consell Comarcal de la Garrotxa que aturi la tramitació del nou Pla Especial Urbanístic mentre l’anterior estigui encara pendent del recurs de cassació que ha presentat el consistori.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: No faré mai política d’aquest tema perquè és una qüestió tècnica i una necessitat de la comarca. Després de deu anys segurament que ha canviat el model i el tractament dels residus i demanem que s’obri un diàleg entre municipis i Generalitat i esbrinem altres alternatives.

Al mateix temps que confia que el Tribunal Suprem els doni la raó, l’ajuntament de Sant Jaume no descarta portar als tribunals el nou pla especial, amb un altre recurs contenciós administratiu.

x