Adrinoc continua posant en valor el patrimoni de la pedra seca a través de Col·laboraxPaisatge

El projecte Col·laboraxpaisatge de L’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC) va néixer amb l’objectiu de posar en valor les construccions de pedra seca i el seu paisatge als municipis rurals de la Garrotxa, l’Alt Empordà, Osona, el Pla de l’Estany, la Selva i el Gironès. Una de les darreres accions que ha portat a terme han estat les videojornades “La Pedra Seca als Països Catalans: patrimoni, ofici, polítiques i reptes”, amb diverses ponències que ja han superat el miler de visualitzacions a Youtube.

Jordi Terrades, Gerent Adrinoc: El que pretenem és crear desenvolupament a través del paisatge, amb la col·laboració ciutadana i que si som capaços de facilitar eines, doncs acabar creant desenvolupament al territori, en aquest cas a la nostra comarca.

Del 23 al 29 de novembre, Col·laboraxPaisatge organitza la Setmana de la Pedra Seca, que, si la situació sanitària ho permet, portarà activitats presencials participatives relacionades amb aquest patrimoni a diferents punts de Catalunya.

 Jordi Terrades, Gerent Adrinoc: En tenim ja una quarantena de programades, vuit es fan en diferents municipis de la Garrotxa, Olot, les Preses, Santa Pau, Mieres… i estan organitzades per diverses entitats.

Entre aquestes activitats hi ha xerrades, visites guiades, itineraris i també alguna proposta virtual. Totes elles es poden consultar al web de Col·labora pel Paisatge.