Centenars de garrotxins autònoms es queden sense les ajudes de la Generalitat de Catalunya

La Cristina, és autònoma i propietària d’un dels milers de centres d’estètica del país que han hagut de tancar per les noves mesures anti-covid. Les factures s’acumulen i els ingressos són inexistents. El sector de l’estètica i dels centres de bellesa van viure una breu treva durant el desconfinament però el segon tancament decretat per la Generalitat com a mesura per evitar l’expansió de la Covid-19 els hi ha donat l’estocada final.

Cristina Jurado, Centre d’Estètica Cristina: Vull creure que el 90% de gent o més, ho fa bé. Nosaltres hem hagut de fer inversions per protegir-nos a nosaltres i als nostre clients. Hem hagut de fer un protocol gairebé hospitalari. Crec que el que s’hauria d’haver fet és un control a nivell municipal, dels establiments i valorar si donava unes garanties. Posar un col·lectiu perquè han trobat un establiment que no ho han fet bé, és injust. De moment nosaltres hem de pagar els gastos que comporta el local i els impostos que van baixant igual, això no ens ho treu ningú. 

I es que després de dos dies d’incidències i queixes, el govern va tancar ja ahir al  migdia el període de presentació de sol·licituds de l’ajut de dos mil euros per a autònoms i petites empreses afectats per la pandèmia, una vegada va arribar-se a les deu mil sol·licituds previstes, cosa que exhaureix el pressupost de vint milions d’euros addicionals que s’hi havien destinat. Les crítiques han estat tant per les dificultats tècniques com pel fet que els ajuts s’atorguin per ordre de presentació de la sol·licitud fins a arribar a les 10.000.

Miquel Palma, Ribas Álvarez Assessors Olot: Ens sembla un ajut, de la manera que estava fet, injust. Per odre d’arribada. A més a més era totalment deficient, perquè podia arribar a 10.000 autònoms. Ells parlen que hi havia 100.000 autònoms que complien els requisits, però hi ha qui diu que n’hi havia més de 400.000 connectats. Aquí a Olot es va fer una cosa similar, però l’Ajuntament d’Olot el que va fer és identificar-te i tenies un termini per ajuntar la documentació. No va haver-hi problemes i es va poder tramitar. No entenc com l’Ajuntament d’Olot pot fer les coses així i la Generalitat no.

x