El Gran Recapte recollirà diners del 16 al 21 de novembre a la Garrotxa

Feia onze anys que per aquestes dates vèiem imatges com aquestes. Enguany, però, la pandèmia també afectarà a la organització del Gran Recapte, i ja no als voluntaris i voluntàries amb el peto blau recollint aliments. Aquest 2020, complint amb les mesures de seguretat sanitàries a causa de la pandèmia, el Gran Recapte serà virtual. Es donaran diners en comptes d’aliments, i des de l’organització fan a una crida a la confiança en aquest nou sistema i a la solidaritat en un moment on és més important que mai.

Fina Surina, consellera d’Acció Social del Consell Comarcal de la Garrotxa: No ens ha de fer ànsia aquest any aportar diners en comptes de productes.

La campanya en línia anirà del 16 de novembre al 13 de desembre, i a la Garrotxa, les donacions es podran realitzar a les botigues participants dels diferents municipis i també a les grans superfícies d’Olot, del 16 al 21 de novembre. Les formes de participació al Gran Recapte d’Aliments en aquesta edició són dues, fent donacions a web del granrecapteonline.com i a la caixa dels comerços i supermercats.

Imma Muñoz, regidora d’Acció Social Aj. Olot: A les grans cadenes hi haurà una vals amb diferents imports. Els podem fer de manera individual o els podem sumar, en funció de la quantitat que vulguem aportar. L’import que donem sortirà reflectit en el tiquet de compra. En el comerç de proximitat funcionarà amb vals de 3 euros,que també podem donar els que vulguem.

Sense voluntaris als supermercats, l’administració demanaà el suport dels comerços col·laboradors, a través de més informació des de les caixes i de molta promoció als supermercats i les botigues. Des de Càritas Garrotxa, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, la Fundació Banc d’Aliments, la Creu Roja i els 21 ajuntaments de la comarca, validen i garanteixen que totes les aportacions fetes amb diners aniran destinades a la compra d’aliments i productes de primera necessitat, i aniran destinats al Centre de distribució d’aliments. Les entitats socials estan saturades i preveuen un augment encara més gran de la demanda d’aliments en els propers mesos. Des de la irrupció de la COVID-19, aquesta ha s’ha incrementat en un 40%.

Carles Oller, president Càritas Garrotxa:  Ens ha trontollat tot. De tal manera que això incrementarà -i són previsions molt garantides- que augmentaran les bosses d’atur i de pobresa a tot el país. Però hi ha sortida, i la resposta es diu solidaritat.

x