Els tercers Pressupostos Participatius s’enfoquen al sector nord d’Olot

L’Ajuntament d’Olot ha posat en marxa la tercera edició dels Pressupostos Participatius. La implantació de l’estat d’alarma el mes de març va obligar a posar un parèntesi a aquesta iniciativa. Els veïns del sector nord de la ciutat podran escollir les accions de millora als seus barris de forma telemàtica. El dijous 26 de novembre serà el dia de la primera trobada, dedicada al territori sostenible. El 3 de desembre, la taula rodona se centrarà en el diàleg intercultural i el dia 10 de desembre a l’economia circular.

Imma Muñoz, regidora de Participació: Ens vam veure obligats a posposar-los. Hem hagut d’innovar-nos i reformular el sistema al qual estàvem acostumats. Per tant, enguany seran uns pressupostos participatius 100% telemàtics i virtuals, per tal de no aturar la participació ciutadana.

El sector nord integra els barris del Morrot, Benavent, Sant Cristòfol – Mas Bernat, Hostal del Sol, Sant Francesc, Eixample Popular, Sant Ferriol, El Firal i Pla de Baix. A principis d’any ja es van dur a terme unes reunions per explicar als veïns d’aquests barris el funcionament del procés i animar-los a participar. El consistori hi destina una partida de 100.000 euros cada any.

Erika Zàrate, fundadora de la Cooperativa Resilience Earth: Aquests tres enfocaments surten d’un procés bastant participatiu amb la comissió ciutadana, que són persones que representen tots aquests barris de la zona nord. Vam fer un procés de diagnosi en base a aquestes entrevistes prèviament a la covid, de fet, i van destacar tres reptes principals que enfronten aquests barris.

Al sector nord de la ciutat hi viuen 9.500 persones. Per participar de les trobades cal enviar un correu electrònic a participa@olot.cat. Els veïns tenen temps d’apuntar-s’hi fins al dimecres 9 de desembre. De les sessions en sortiran diferents propostes que, una vegada debatudes permetran escollir les accions finals. Una vegada validades tècnicament, se’ls assignarà un pressupost i es posaran a votació durant el primer trimestre de l’any vinent.

x