Bars i restaurants continuaran deu dies més sense poder obrir

Les taules estan parades, però des del 15 d’octubre no s’hi ha assegut ni un client, i els fogons no s’han tornat a encendre. Can Daina és un restaurant de cuina tradicional situat en ple centre històric de Santa Pau. Fa menys d’un any que els seus dos socis van agafar el relleu a l’antic propietari i van invertir en la reforma del local. A causa dels dos períodes de tancament de bars i restaurants, només han pogut treballar sis mesos, i es plantegen abaixar la persiana definitivament.

Miguel Sánchez, xef i copropietari Can Daina: No puc seguir perquè hem gastat tots els estalvis i ara ens veiem amb una situació, que si no ens arriben ajudes de l’estat o de la generalitat, haurem de tancar.

Patricio Escalante, copropietari Can Daina: Tampoc exigim molt. Simplement que ens puguem mantenir. El govern ha d’entendre no només que potser que hàgim de tancar, sinó que es pot posar final a un patrimoni de tota una vida.

L’exemple de Can Daina mostra la delicada situació que viu la restauració garrotxina. Aquest migdia el Govern de la Generalitat ha allargat 10 dies més, fins el 23 de novembre, les mesures.

David Coloma, Gerent Associació Hostalatge Garrotxa: Ja no ens queda marge per arribar i mantenir les empreses per arribar a Cap d’Any, que era la fita. Ja no el tema de pèrdues, sinó mantenir els treballadors i tot.

Dilluns es compleix un mes del segon tancament de bars i restaurants a Catalunya. Durant aquest temps, només un 12% dels establiments de l’Associació d’Hostalatge està servint menjar per emportar, i un 6% porta menjar a domicili.