El Centre Excursionista Olot celebra 50 anys d’història

El Centre Excursionista Olot compleix enguany 50 anys sota aquest nom. La pandèmia, però ha trastocat per complet els actes de celebració. Sí que s’han pogut dur a terme durant l‘any les ascensions a cinc cims: el Puigmal, el Comapedrosa, la Pica d’Estats, el Carlit i el Roc Negre, en grups i seguin les mesures sanitàries. L’àpat, de moment no es podrà fer. I el llibre dels cinquanta anys, escrit per Jordi Casas, i que d’aquí a uns dies serà una realitat. Es tracta de més de 300 pàgines carregades d’història i d’històries amb un miler de fotografies, que retraten moments com els aplecs, la primera secció de mainada o l’ inauguració del Refugi de Talaixà, entre d’altres.


Pel que fa a reptes que encara e club d’ara en endavant, són dos i molt clars:

 Ramon Regí, president Centre Excursionista Olot: Suposo que l’any que ve, nosaltres ens hem marcat a principis de gener, farem el canvi de junta, que ja tocava aquest any. Són set anys, tots ens hi trobem molt a gust i tenim moltes ganes i continuarem al centre, però hi ha d’haver renovacions. I el segon objectiu, veure cap on va la societat i adaptar-nos al que ens demani.

Exemple d’això últim és el tom que ha fet el centre excursionista pel que fa a l’organització de proves competitives, com la Trepitja Garrotxa. Però mai renunciant als clàssics com la Pocatraça, l’Embardissada, la Xampanyada o les 24 hores a muntanya, entre d’altres.

Enguany el club ha fet un jersei commemoratiu, que es pot encarregar al mateix centre.