El Festival Lluèrnia arriba a les escoles i instituts de la Garrotxa amb ‘Els Fars de la Bauhaus’

Fa cent anys Europa vivia una de les èpoques més convulses de la seva història. La inestabilitat política, econòmica i social va comportar també l’aparició d’experiències innovadores en gairebé tots els camps. A Weimar, al 1919, es va fundar la Bauhaus, una escola d’art que, entre d’altres, promovia la creativitat i el pensament lliure i que va resultar una autèntica revolució en el disseny i l’arquitectura.


Aquest any, les escoles i instituts de la comarca no han pogut crear una instal·lació conjunta a causa de la pandèmia. Així que cada escola, un total de 21, ha recreat una obra d’alguns d’aquells artistes, en una intervenció mural a les seves finestres, que des d’aquest dimecres i fins al 27 de novembre, s’il·luminaran cada nit entre les 7 i les 9 del vespre Una acció conjunta anomenada els ‘Fars de la Bauhaus’.

Quim Domene, Festival Lluèrnia: Com que és un treball que ho fan els nens i nenes de totes les edats, des dels més petits fins als més grans, es tractava de que el projecte, els elements, dibuixos, etc. fos una cosa bastant simple i geomètrica.

Els centres educatius on es poden veure les instal·lacions els poden consultar a la pàgina web del Festival Lluèrnia.

x