Els centres d’estètica podran obrir demà i els bars i restaurants hauran de seguir tancats 10 dies més

Bars i restaurants podran obrir en deu dies si cauen els ingressos en UCIs i els centres d’estètica ho podran fer demà divendres. El comitè tècnic del PROCICAT ha aprovat aquest dijous mantenir les mesures establertes fins ara, ja que tot i que les xifres dels ingressats a les UCIS d’hospitals catalans van a la baixa, encara són elevades. També es mantenen altres restriccions com el confinament perimetral, el confinament nocturn i el confinament perimetral municipal durant el cap de setmana. Aquesta pròrroga també afecta a restriccions a altres sectors, com el cultural o els gimnasos, que el Govern va aplicar fa dues setmanes.


La consellera de Salut, Alba Vergés, també ha explicat que el Departament de Salut també està elaborant un pla de desescalada de les restriccions prorrogades per anar-les flexibilitzant un cop passin aquests 10 dies. En aquest sentit, Vergés ha dit que s’està treballant perquè a partir del 23 de novembre puguin reobrir les terrasses de bars i restaurants, com també altres activitats a l’aire lliure, tant de lleure com esportives. El que si es tornaran a obrir a partir de demà són els centres d’estètica, amb aforament limitat, mesures de protecció i cita prèvia.