L’Ajuntament d’Olot anuncia nous ajuts de 1.000 euros a activitats tancades i de 3.000 a aquelles que hagin perdut el 80% de la facturació

L’Ajuntament d’Olot destinarà 500 mil euros del romanent a afrontar els efectes negatius de la pandèmia. 335.000 euros aniran destinats a ajuts directes a activitats que hagin hagut de tancar o que hagin vist reduïda la facturació en un 80%.


 

Es destinaran ajuts de 1.000 euros a les empreses d’hosteleria, centres d’estètica, activitats extraescolars o gimnassos que  hagin hagut de tancar per les restriccions, i 3.000 euros per als negocis que hagin vist reduïda la seva facturació en un mínim d’un 80% en els darrers 5 mesos, com les agències de viatges, l’oci nocturn o la cultura.

El consistori assegura que els tràmits es faran de manera més efectiva i arribaran al 100% dels sol·licitants. El període per presentar les sol·licituds s’obrirà després d’aprovar-se al ple municipal.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Estarem preparats per atendre el 100% dels ajuts que se’ns demanin. Hem calculat més bé el nombre de llicències de gimnassos, bars, restaurants, estètiques o d’activitats extraescolars, i tenim la capacitat econòmica per atendre les seves necessitats, igualment amb la resta. Esperem que sigui un ajut que serveixi.

A més d’aquesta partida, el consistori també destinarà 115.000 euros com a aportació extraordinaria en serveis socials, i es reservarà 50.000 euros per a futures actuacions.

Aquesta partida de mig milió d’euros, i en concret amb els ajuts 1000 i 3000, s’espera que se’n beneficiin unes 250 empreses.