L’Ajuntament d’Olot presenta al·legació a l’estudi de la variant amb esmenes per no encallar el projecte i millorar la sostenibilitat

L’Ajuntament d’Olot ha decidit presentar al·legacions als estudis de la variant nord d’Olot. La modificació més destacada que demana al Departament de Territori és que no situï l’inici de l’estudi informatiu  a la boca sud del túnel de la Serra de Sant Valentí, i el mantingui sobre l’actual traça de la C-152. D’aquesta manera, l’estudi informatiu de la variant d’Olot no quedarà supeditat a la resolució de la variant de les Preses i la Vall d’en Bas. El traçat sud del projecte constructiu de la variant d’Olot té tots els tràmits anteriors a la construcció resolts des del 2015.

Ramon Prat, cap tècnic infraestructures Aj. Olot: Si per la casualitat que sigui es retarda la variant de la banda de la vall d’en Bas i Les Preses, aleshores el traçat d’Olot no es podrà fer res, no podrem aconseguir els projectes ni res. Sempre depenem de la Vall d’en Bas. Nosaltres el que demanem es recuperar el traçat aprovat del 2015 de la variant d’Olot.

A banda d’aquesta sol·licitud, la resta d’esmenes insten al Govern a millorar la mobilitat sostenible i minimitzar l’impacte de la futura carretera, adaptant-se al terreny per no haver de construir barreres físiques o que es mantinguin i afegeixin carrils bici a l’entorn de la trama.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Assegurar_o s que en aquesta entrada que hi haurà per la zona de l’Hospital i el Pla de Dalt no hi passin camions. Ens agradaria que tota aquesta part coberta estructural que taparà la variant per la zona de l’Hostal del Sol, en una zona urbanitzada, per tal de millorar la mobilitat.

Deixa un comentari