L’esport català, deu dies més aturat

Quel Roca, President del Club Vòlei Olot: Sempre tard,per part de la gent que ha de prendre les mesures. Sembla que no els hi importi que nosaltres hem de llogar autocars, ens hem d’organitzar… però a ells els hi és igual.


Així d’enfadat podíem escoltar fa dues setmanes el president del Club Vòlei Olot, recriminant com de tard s’havien anunciat les mesures de suspensió de la major part d’entrenaments de l’esport català. La seva veu era, al cap i a la fi, la de molts. Va ser també un dijous, com ahir, quan el PROCICAT i el govern de la Generalitat van prorrogar deu dies mes, fins el 23 de novembre, aquestes mesures.

Aquest dimecres Barcelona va acollir una concentració per reclamar la tornada a l’activitat de l’esport català, i per considerar-lo servei essencial. Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, ha tornat a carregar en les darreres hores en contra de les mesures preses.

Gerard Esteva, president UFEC: Una vegada més el PROCICAT i les decisions del govern ens han decebut enormement per la desproporcionalitat, perquè són mesures que creiem que van en contra de la voluntat que persegueix el govern, que és baixar aquesta corba.

La protesta, però, ha passat també els tribunals. La UFEC espera la resposta de la cautelar que va interposar a la Generalitat, decisió que ha de prendre el Tribunal de Justícia de Catalunya.

En les darreres hores el Govern de la generalitat ha anunciat que amplia a 25 milions d’euros, les ajudes a clubs esportius per l’aturada a causa de la pandèmia. Segons el govern, la reobertura dels centres esportiu, serà progressiva.

Pel que fa al futbol, la Federació Catalana ha emès un comunicat dient que les competicions territorials tornaran el cap de setmana del 5 i 6 de desembre, per tal que els equips puguin preparar millor la tornada.