Els centres d’estètica tornen a aixecar la persiana i el sector de l’hosteleria es continua readaptant

Han hagut d’esperar gairebé un mes, però aquest dissabte ha sigut el dia de la reobertura. Després de que els centres d’estètica haguessin d’abaixar novament la persiana a causa de les mesures per aturar la nova onada de covid-19, aquest dissabte han pogut tornar a aixecar la persiana. Les sensacions són variades.

Elena Sobirana, propietària d’Alexandra: Jo la sensació que tinc és que ens han tancat i ens han obert sense donar-nos cap mena d’explicació. He trobat a faltar una explicació, realment, de Sanitat de per què els centres d’estètica han de tancar i per què després podem obrir. Jo penso que quan no hi ha una explicació és perquè realment no n’hi havia.

 

Cristina Jurado, propietària del Centre Estètica Cristina: La idea és que en principi podíem obrir divendres. Totes amb moltes ganes de tornar a poder estar amb els nostres clients ens vam haver d’esperar fins avui, perquè la normativa sortia aquesta matinada. Un cop ha sortit, avui és el primer dia que ja podem venir a treballar, amb moltes ganes a poder atendre els nostres clients.

 

Nuri Marguí, clienta: Jo vaig ser de les últimes que vaig venir i evidentment quan vaig rebre la notícia que podien tornar a obrir vaig ser de les primeres a voler venir, perquè em va saber molt de greu. Vèiem com treballaven, com portaven les mesures, totes perfectament i sap molt de greu veure com empreses així han de tancar.

Per altra banda, els bars i restaurants representen l’altra cara de la moneda. El Carrilet ha decidit oferir menjar per emportar, per tal de no aturar la seva activitat.

Joan Labrador, propietari d’El Carrilet: Hem decidit, perquè la cosa s’estava allargant massa. Es convertirà en insostenible. Més que res, per la gent, per la maquinària, per tot plegat. Que no perdin l’hàbit d’anar a consumir fora. Econòmicament, és inviable aquesta situació. Crec que no s’estan fent bé les coses.

En tot cas, els dos sectors han sigut crítics amb la gestió de la pandèmia i demanen, sobretot, que hi hagi coherència.