L’Ajuntament d’Olot atén 12 persones amb el projecte +60

L’Ajuntament d’Olot va engegar el 2016 una nova iniciativa que perseguia la finalitat d’assessorar les persones de 60 anys o més que es trobaven amb dificultats a l’hora de poder-se jubilar. En la cinquena edició del projecte +60, el consistori ha aconseguit assessorar 12 persones amb carències de cotització.

Estanis Vayreda, regidor de Promoció de l’Ajuntament d’Olot: Va dirigit a un col·lectiu que és especialment delicat, que és la gent gran, a partir de 60 anys. Porten molts anys treballant i quan arriba el moment de poder-se jubilar i gaudir d’una jubilació digne, de vegades tenen dificultats o no tenen el coneixament.

 

Mariona Mañà, tècnica d’Ocupació: 15 anys com sabem són els mínims per poder accedir a la pensió de jubilació. Llavors està l’atur i residents d’Olot. Això sí, empadronats a Olot, perquè és un encàrrec que ens va fer l’Ajuntament d’Olot.

Les 12 persones ateses han rebut un informe on s’han inclòs les possibilitats d’accedir a la jubilació així com el càlcul de jubilació. El mateix Gabinet expert en àmbit laboral i amb coordinació amb l’Àrea d’Ocupació és qui ha dut a terme l’estudi. Segons les dades del darrer mes d’octubre, la ciutat compta amb 282 persones aturades d’entre 60 i 64 anys. Un total de 72 persones han pogut gaudir d’aquest servei durant les cinc edicions del projecte.

x