El nou format del Gran Recapte a causa de la pandèmia augmenta les possibilitats de distribuir producte fresc

El comerç de proximitat guanyarà protagonisme enguany en un Gran Recapte que durarà d’avui fins dissabte i que, tot i organitzar-se amb un nou format, serà més important que mai. L’organització espera que el fet de recollir diners en comptes de productes no faci enrere la gent a l’hora de fer aportacions, i recorda que, amb aquest format, creixen les capacitats a l’hora de fer arribar producte fresc al banc d’aliments perquè pugui distribuir-lo amb garanties.

Tret de sortida a la campanya 2020 del Gran Recapte. Els comerciants de la Plaça Mercat d’Olot s’han bolcat enguany en la col·laboració a la campanya. Cartells penjats, tiquets preparats i els botiguers i les botigueres informant als clients del recapte. S’espera que la solidaritat mostrada en totes les edicions no decaigui tot i la pandèmia ara que és més necessària que mai la recollida d’aliments. Des de l’organització recorden que el fet que es recullin diners en comptes d’aliments no ha de tirar enrere a ningú perquè la finalitat serà la mateixa que cada any.

Imma Muñoz, regidora d’Acció Social Aj. d’Olot: Tota la recaptació anirà destinada al centre de distribució d’aliments de la Garrotxa, i seran ells qui comprin directament amb la recaptació que es faci a la plaça mercat o a qualsevol establiment d’Olot i de la comarca.

En les crisis, molts hi veuen oportunitats, i des de les entitats socials fan una crida a l’optimisme ja que enguany el comerç de proximitat guanyarà protagonisme amb aquest format, on s’entregaran tiquets amb aportacions de 3 euros, creixen les capacitats a l’hora de fer arribar producte fresc al banc d’aliments perquè pugui distribuir-lo amb garanties.

Jordi Vilarrassa, president Associació de Placers Mercat d’Olot: Una iniciativa molt important per al Mercat. No fallarem perquè la gent que ho necessita pugui menjar un producte fresc i local.

Carles Oller, president Càritas Garrotxa: La oportunitat d’aquest any és fins i tot positiva. Podrem comprar un producte fresc que de seguida podrà ser entregat, estalviant-nos la conservació, l’emmagatzematge i la traçabilitat amb aquest producte.

Des d’avui i fins dissabte, a la Plaça Mercat i a la resta de comerços de proximitat, es podran fer les aportacions a partir d’aquests vals que se sumaran al tiquet de compra, i s’espera una gran resposta de la societat garrotxina.

 

x