Creen el grup ‘El 0-3 existeix’ per fer visible aquesta franja de població i recordart els seus drets

Mestres i educadors de tots els àmbits de les comarques de la Garrotxa, la Selva i l’Alt Empordà consideren que des de diferents administracions i sectors no s’està tenint prou en compte la població amb edats que van dels 0 a 3 anys. La gestió de les mesures de seguretat contra el contagi de la pandèmia destinades a aquests infants els van acabar de decidir sobre la necessitat de crear un grup que han anomenat ‘El 0-3 existeix’

Annia Vilaró, mestra d’escola Bressol: A nivell polític s’han pres mesures, en totes les franges educatives, per reduir ràtios i posar més professional i dels 0 a 3, això no s’ha dut a terme.

De moment són pocs els professionals que han impulsat aquesta iniciativa, que té com a objectiu visibilitzar aquesta població a tot Catalunya i recordar els seus drets. Han creat un compte d’Instagram amb gran acceptació entre diferents col·lectius.

Eva Sargatal, mestra d’escola bressol i formadora de mestres: El més important és que a nivell social hi hagi una clara identificació de qui és l’infant, entenent l’infant com una persona, com un adults, amb els seus deures i els seus drets, com són jugar,. Moure’s d’un lloc a l’altre.. tot això són drets fonamentals perquè ells puguin desenvolupar-se. Les nostres accions estan pensades en petites taules rodones i debats itinerants, a diferents pobles arreu de Catalunya.

La presentació formal del grup la faran aquest divendres, dia internacional dels drets dels infants, en un directe a través del seu compte d’Instagram, ‘El03existeix’.

Eva Sargatal, mestra d’escola bressol i formadora de mestres: El farem la Natàlia Grifé, que es educadora d’escola bressol i professora de la UdG i jo mateixa, amb la idea d poder parlar dels drets dels infants, aprofitant que serà el dia 20 de novembre.

El directe començarà divendres a 2/4 de 7 de la tarda.