El factor anímic: un nou repte que clubs i esportistes han d’afrontar a causa de la pandèmia

Ja fa dues setmanes que el gruix important d’esportistes no pot realitzar entrenaments amb els seus receptius equips. Dilluns que ve s’espera que el govern relaxi les mesures anti-COVID, però ja fa dies que una pregunta corre per l’aire: com pot afectar anímicament als esportistes aquesta nova aturada?


La motivació és quelcom que en els darrers mesos molts esportistes han perdut, a causa de la suspensió de la majoria de competicions. Per contra, però, la pandèmia ha permès descobrir que és possible fer alguna mena d’entrenament de manera telemàtica que ha permès enfortir el sentit de pertinença, la cohesió de grup i el sentit de l’humor. Aquesta feina, però, amb els més petits és més complicada.

Miquel Àngel Muñoz, coordinador futbol base UE Olot:Explicar-los-hi a la mainada tot el que està passant és complicat. L amainada la motivació ja la porten a sobre, perquè ells volen jugar, entrenar, seguir progressant, competir… Aquí és una mica nosaltres que ens hem de reordenar i reubicar, i pensar com ho volem fer.

I més, quan se suposa que els clubs i els esportistes han seguit estrictament les indicacions dels governs per poder continuar fent esport.

 Miquel Àngel Muñoz, coordinador futbol base UE Olot: Estem en una situació en què ells ho han fet molt bé, respectant tot el que han de respectar, perquè així ho diuen les dades, però no els hi ha servit per continuar entrenant, almenys. Aquí està la qüestió.

És per això que els clubs volen saber com més aviat millor quins condicions portaran les noves mesures, si és que n’hi ha, per tal de poder preparar els mesos que venen per endavant.

x