La novel·la ‘La casa de foc’ de Francesc Serés, Premi Proa 2020, ja és a les llibreries

L’escriptor Francesc Serés va viure durant un temps en una casa del veïnat de Sallent de Santa Pau. Alguns retalls de la seva estada en aquest punt recòndit de comarca, a la Vall del Ser, a cavall entre la Garrotxa i el Pla de l’Estany, han inspirat ‘La casa de foc’, Premi Proa 2020, un homenatge a un entorn i una gent, a partir d’una trama de ficció.

Francesc Serés, autor La Casa de Foc: La vall del Ser és un espai relativament petit, que al final són 15 quilòmetres, és un petit món dins el món, i és un espai que va ser màgic per mi, em va acollir molt bé, i a part de ser una novel·la és un acte d’amor, un homenatge.


El narrador d’aquesta història plena de preguntes per respondre, que Serés ha anat teixint en els últims sis anys, és un professor que aterra a Can Sol, una masia del Sallent, per donar classes a la nena de la casa, la Mar, neta d’un saurí.

Francesc Serés, autor La Casa de Foc:Aquesta nena té un problema i el que fa el narrador és intentar esbrinar quin problema és. És gairebé un viatge cap al nucli de tots els problemes personals, socials i contemporanis que tenim. Tots volem tenir coses, que ens estimin, que ens adulin, que ens facin cas, i quan això no passa hi ha una frustració, i d’això parla la novel·la.

Després del premi Proa, La Casa de Foc ja ha començat a rebre el reconeixement dels lectors que ja han pogut assaborir les 600 pàgines del llibre. Serés, que compagina l’escriptura amb les tasques de director de creació de l’Institut Ramon Llull i la residència Faber d’Olot, ja pensa en estirar un dels fils de la història, el personatge de la Mar, per a una propera novel·la.