Més de 470 famílies i una cinquantenta d’autònoms rebran ajuts del Pla de Reactivació Econòmica de Sant Joan les Fonts

Aquest dilluns s’ha acabat el termini per adherir-se a les dues línies del Pla de Reactivació Econòmica Municipal de Sant Joan les Fonts, impulsat com a mesura de suport als negocis i veïns afectats per les conseqüències de la crisi del COVID. 474 famílies del poble, més d’un terç del total, han demanat els Vals +, xecs de 20 euros que podran gastar fins al gener als comerços que s’han adherit a la campanya, 37 dels 50 que té el municipi. L’ajuntament fa una bona valoració de la resposta a la campanya per l’impacte positiu que suposa per les dues parts beneficiàries.

Maria Vidal, alcaldessa de Sant Joan les Fonts: Estem molt contents, amb ganes de començar a fer la distribució i que comencin a circular els vals. Pensem que és una ajuda que des del municipi podem fer a tots els establiments, i de fet, la campanya el que pretén és una reactivació econòmica, perquè els poden anar a fer servir als establiments del municipi, aquesta economia circular ens sembla un projecte interessant.


Pel que a la línia d’ajuts de 300 euros per a autònoms i establiments turístics, s’hi han acollit 47 dels 130 que podien fer-ho. En total, l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha destinat més de 65.000 euros provinents d’actes culturals suspesos al Pla de Reactivació Econòmica. Després del primer període de sol·licituds, ha quedat per repartir més de la meitat de la partida prevista, uns 42.000 euros, que s’inclouran en properes iniciatives per pal·liar els efectes de la crisi.

Maria Vidal, alcaldessa de Sant Joan les Fonts: Mirarem quin és el romanent per poder fer una segona campanya, ens ho estem plantejant, i tant que sí.

A aquests diners s’hi han de sumar els 17.000 euros que s’han pogut estalviar amb la reducció de les retribucions d’alguns dels regidors de l’equip de govern, que també es destinaran a polítiques de suport social i econòmic.

x