El projecte d’intel·ligència artificial Robroom ja permet l’acompanyament telemàtic de 15 pacients alhora a l’Hospital d’Olot

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha instal·lat, de manera pionera a nivell de centres de salut a l’estat, quinze dispositius d’intel·ligència artificial per acompanyar a pacients de llarga durada o amb un determinat perfil a les habitacions. El Robroom és un projecte ideat en col·laboració amb l’empresa Yasyt Robotics per combatre un dels efectes més tristos que ens ha deixat la pandèmia: la poca possibilitat d’acompanyament dels pacients per les limitacions dels horaris de visita als hospitals.

L’Alexa et pregunta com et trobes, et permet fer videotrucades amb els teus, et proporciona entreteniment i t’ensenya exercicis de relaxació o respiració, entre d’altres. Intel·ligència artificial per combatre un dels efectes més tristos que ens ha deixat la pandèmia: la poca possibilitat d’acompanyament dels pacients per les limitacions d’aforament als hospitals. No és el mateix que un ésser estimat però fa companyia i els pacients l’agraeixen.

Neus Domènech, referent d’Innovació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: Els pacients estan molt contents perquè realment tenen una eina molt nova i amb uns recursos que estan molt bé, els mòduls són molt bons i estan contents.

El projecte RobRoom, sorgit de la col·laboració de l’Hospital d’Olot i Yasyt Robotics, es va iniciar abans de l’estiu i ha permès instal·lar, de manera pionera a nivell d’hospitals, una quinzena de dispositius a habitacions i controls d’infermeria per millorar l’acompanyament dels i les pacients ingressades.

La pandèmia de la Covid-19 ha posat en evidència la importància de les noves tecnologies per millorar aquestes situacions de confinament i aïllament, i també de mantenir les relacions i les comunicacions.

Neus Domènech, referent d’Innovació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: La situació pandèmica ens ha fet avançar molt ràpid a nivell de tecnologia als hospitals, i el Robroom n’és un exemple més.

La implantació del Robroom va anar precedida d’una formació al personal d’infermeria de les unitats d’hospitalització on actualment hi ha els dispositius.

x