El sector cultural garrotxí, esperançat amb la probable reobertura parcial des del proper dilluns

Un sector que sembla que tindrà motius per a l’optimisme és el de la culturta. El pla de desescalada contemplaria ja en primera fase la reobertura de teatres, cinemes i sales de concert entre d’altres. Un bri d’esperança que contrasta amb el pessimisme des del sector esportiu. Els gimnasos seguiran tancats i la competició federada continuarà aturada, tot i que tornaran els entrenaments però amb limitacions.

La cultura comença a veure com s’il·lumina el camí cap a la reobertura. Després de setmanes molt dures pel tancament tot i les moltes mesures que s’havien adoptat al sector, l’activitat cultural sembla que podrà tornar a partir de dilluns. Queden pendents, des de cinemes, teatres, auditoris, sales de concerts, exposicions i museus, de les limitacions d’aforament i les condicions que s’hi posin des del PROCICAT, però la més que possible reobertura no deixa de ser una bona notícia per a tot el sector cultural d’Olot i la Garrotxa.

Ricard Sargatal, director d’Olot Cultura: Que poguem obrir una petita part, per nosaltres, ja és un bri d’esperança i una injecció econòmica. Esperem anar recuperant quotes d’obertura fins a arribar al 100%, però com que sabem que la societat tampoc va al 100%, entenem que nosaltres tampoc hi podem anar.

Molt menys satisfets quedaran altres sectors com per exemple l’esportiu. Els gimnasos seguiran tancats en aquesta primera fase de dues setmanes i només es permetran les activitats esportives a l’aire lliure, excepte els equips federats, no es podran reunir més de 6 persones de cop, i la competició té tota la pinta de no tornar fins l’any que ve. El que sí que es podrà obrir seran les piscines, tan a l’interior com a l’exterior.