El sector de la restauració garrotxí exigeix mesures de reobertura que permetin la rendibilitat del negoci

Els plantejaments de la conselleria de Salut per iniciar la desescalada aquest proper dilluns són menys permissius del que les federacions i organitzacions empresarials havien plantejat a la Generalitat. L’informe traslladat pel sector contempla més restriccions pel que fa a controls en els establiments, però relativitza l’aforament segons les distàncies i demana augmentar l’horari d’obertura fins a les 11 de la nit. Igualment, creuen que el confinament perimetral pot extendre’s a la comarca el cap de setmana en regions sanitàries menys afectades.


El plantejament de la restauració és més control però més possibilitats que l’activitat esdevingui rendible ja que el govern de la Generalitat admet no tenir recursos per compensar els tancaments.

Gerard Xifra, president Associació Hostalatge de la Garrotxa: Vam intentar fer una proposta amb visió. Plantejàvem tenir un registre dels clients, prendre la temperatura, unes distàncies…però plantejàvem també una opció viable per a les empreses. Si hem d’obrir ha de ser amb una opció rentable perquè puguem rescatar treballadors i que surtin els números.

El sector s’ha sentit molt molest per la filtració de les mesures i la incapacitat de dialogar entre els socis de govern que es desprèn de la gestió d’aquesta setmana.

Gerard Xifra, president Associació Hostalatge de la Garrotxa: Estem molestos i sobretot no perdonem aquesta falta de diàleg, aquestes filtracions i aquesta manera de treballar que està tenint el Govern i que no entenem cap a on volen anar.

El sector demana novament una clarificació de les mesures a temps per poder reaccionar i preparar-se de cares a dilluns vinent.

x