No poder fer ús de la pista d’atletisme obliga als atletes a adaptar per complet els seus entrenaments

La cinquantena d’atletes del Terra de Volcans han tornat a les darreres setmanes als entrenaments per Instagram, després que els tanquessin la pista d’atletisme a causa de les mesures COVID. Alguns corredors, però, s’organitzen per fer les seves pròpies sèries al carrer.

Marc Duran, responsable d’entrenadors Club Atletisme Olot Terra de Volcans: Generalment són entrenaments individuals, perquè tampoc pots fer grupets de més de 5 o 6, ni convé amb la pandèmia. El que passa, que sí que a cada grup, sempre n’hi que tenen més afinitat amb un o altre i s’ajunten i entrenen.

Un exemple d’això és en Lluc Casal, un dels millors atletes del club. Va aconseguir la medalla de plata als Campionats de Catalunya sub16 a la prova de 1.000 metres aquest any, en una de les poques competicions que ha pogut realitzar.

 Lluc Casal, atleta Terra de Volcans: És molt de canvi parar d’entrenar en pista i fer-ho a fora. No he deixat d’entrenar, però. Amb un grup de 4 o 5 anem sempre al bici carril o a la muntanya. Haver sortit de la pista, que és on sempre estem, ja és un punt positiu, però a la vegada és un punt en contra, ja que potser ara ja fa massa temps que estem fora de la pista.

Córrer fora d’una pista d’atletisme i fer-ho a la muntanya, per exemple,  provoca fer una gambada més curta, donada la irregularitat del terreny i el fet de trobar-se amb poques rectes llargues, tot el contrari del que presenta una pista d’atletisme.

Des del club respecten les mesures, però asseguren que en el seu cas, els protocols s’han seguit estrictament i que el perill era mínim.

 Marc Duran, responsable d’entrenadors Club Atletisme Olot Terra de Volcans: Tampoc compartim del tot les mesures, perquè sent un esport, el nostre, que practiquem a l’aire lliure, amb un terreny de més d’una hectàrea, que s’ajuntin 15, 20, 25 nois i noies amb quatre entrenadors, pugui afectar tant en el COVID.

Totes les coses negatives, però, porten algun aspecte positiu, i és que el fet de no poder entrenar amb grans grups i de manera normal, ha fet que alguns atletes del club hagin animat els seus propis pares a sortir a córrer.

 

x