El romanent permetrà a la Vall de Bianya vanaçar en dos projectes urbanístics durant el 2021

L’Ajuntament de la Vall de Bianya ha aprovat un pressupost continuïsta d’1 milió 593 mil euros, un 0,69% més que per al present exercici. El romanent del municipi deslliurat per l’Estat espanyol ha permès al consistori incloure en els pressupostos del 2021 partides per engegar els projectes de reurbanització d’Hostalnou i la millora de l’enllumenat de la Canya.

Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya: Aquest any vinent mirarem de fer inversions que tenim pendents com és la urbanització d’Hostalnou o l’enllumenat a la Canya, tot una sèrie de coses que si podem aquest any vinent les tirarem endavant.

Els pressupostos del 2021 se sumen a les ordenances fiscals per a l’any vinent, aprovades en l’anterior ple. No es modifica cap impost ni taxa, tret de la taxa de recollida d’escombraries, que s’incrementa un 3%. També es modifiquen les bonificacions del 50% que fins ara rebien els majors de 65 anys. L’any vinent aquesta bonificació no s’assignarà segons l’edat, sinó a aquelles persones que no arribin a la renda bàsica.

Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya: És una manera de poder-ho repartir més equitativament. Abans, per norma, tothom quan tenia més de 65 anys se li cobrava el 50%. Ara no serà així. Si no s’arriba a la renda, s’ajudarà, i si s’arriba a la renda, [la bonificació] anirà per a famílies que no tenen 65 anys però que potser ho necessiten més.

x