Els treballadors de les residències es faran automostres de PCR cada 15 dies

A la residència de Santa Maria del Tura d’Olot hi treballen un centenar de persones. L’últim cribratge massiu que s’hi va fer va detectar 6 positus el 22 d’octubre, tots ja curats, i ara s’ha iniciat aquest sistema d’automostres actiu ja a tota la regió sanitària de Girona per tal de, cada quinze dies, dur a terme les proves pertinents per detectar possibles positius.

Eva Carrera, directora de la Residència de Santa Maria del Tura d’Olot: L’objectiu és poder mantenir aquests aïllaments i detectar els casos com més aviat possible per poder fer els aïllaments correctament.


Eva Carrara, que acaba d’assumir el càrrec de directora de la residència, destaca d’importància, fins ara, dels cribratges massius, sobretot a l’hora de detectar positius asimptomàtics.

Els testos de totes les residències es porten al CAP i des d’allà són analitzats per detectar possibles positius. Les dades, fins ara, són concloents per determinar l’efectivitat de detecció i activar els protocols més ràpida i efectivament.

Laura Sánchez, gestora de residències de la Garrotxa:De moment es detecten amb treballadors que són asimptomàtics i al trobar positius es pot fer aïllament previ i confinament abans que puguin contaminar als demés. faig uns 400 testos entre totes les residències d’Olot i Besalú.

Cada quinze dies els treballadors de les residències de la regió sanitària es faran les automostres per agilitzar el procés. Avui, per exemple, a la residència Santa Maria del Tura s’han fet una setantena de testos, ja que el 30% de treballadors ja s’han detectat com a immunes en proves anteriors.