Invertir el trànsit i més zones enjardinades: l’objectiu de la reforma de la rambla Dolors Moreno de Les Planes d’Hostoles

Després de prop de dos anys, aquest dimecres al vespre, els veïns van poder veure el projecte de reforma de la rambla Dolors Moreno, l’espai més emblemàtic del poble i un eix que vertebra la circulació viària del centre des de la travessera urbana de la C-63 fins a la plaça Tomàs Franc. L’Ajuntament, va voler que els veïns hi poguessin participar a través d’un procés participatiu. El projecte, és una obra de dos estudis d’arquitectura olotins: Unparelld’arquitectes i ArnauEstudi.


En base a les opinions dels veïns al procés participatiu i la recollida d’històries sobre el lloc, s’ha realitzat el projecte definitiu.

 Arnau Vergés, ArnauEstudi: En base a tot aquest volum de temes, hem fet un projecte que el que ha acabat fent, és invertir el funcionament de la rambla.

Jordi Cusidó, ArnauEstudi: El fet de tenir un passeig central i que actualment és d’entrada al nucli urbà, invertir-ho i convertir-lo en un punt de sortida i els laterals que siguin més d’enjardinament.

Guillem Moliner, Unparelld’arquitectes:  El que hem buscat és singularitzar l’espai a través d’aquests enjardinaments que fan d’espai coixí entre les cases i el passeig i introduir una materialitat que correspongui a les propies cases tal i com estan construïdes i els hi acabi de donar un caràcter en sintonia amb el lloc.

Es pretén que a finals del 2021 o principis del 2022 la Rambla Dolors Moreno estigui acabada.

x