Reobertura de restaurants, equipaments esportius i culturals, les noves mesures a partir de dilluns vinent

Fa pocs minuts s’ha fet públic el pla de desescalada definitiu després de la picabaralla entre els socis del govern per la filtració dimarts passat d’un esborrany del pla amb què treballaven les autoritats implicades. El Govern, ha anunciat un pla de desescalada amb quatre fases previstes per a la reobertura de les activitats i que duraran, segons les dades epidemiològiques, 15 dies.


A partir de dilluns, doncs, i fins al 6 de desembre les mesures seran les següents:

Pel que fa a les restriccions de mobilitat, seguirem amb un confinament perimetral durant la setmana i municipal durant els caps de setmana, així com el toc de queda de les 10 del vespre a les 6 del matí, que en principi seguirà vigent fins al gener de 2021.

Pel que fa a la restauració, bars i restaurants podran obrir a partir de dilluns amb un 100% d’aforament a l’exterior i un 30% a l’interior dels establiments. Les taules hauran de ser de 4 persones com a màxim (a excepte grups bombolla) i hauran de tenir una separació de dos metres entre taula i taula. La restauració podrà obrir doncs, des de les 6 del matí a 2/4 de 10 del vespre.

Si ens centrem en les mesures als sector esportiu i cultural durant el primer tram de la desescalada, els equipaments culturals com teatres, sales de concerts o cinemes, podran obrir al 50% d’aforament. Els Museus i Biblioteques, que ara estàven a un 30%, podran fer-ho també fins al 50%. 

Pel que fa als equipaments esportius podran obrir amb un aforament al 50% els equipaments a l’aire lliure i amb un 30% els recintes tancats, això si, amb cita prèvia. Es permetrà la pràctica esportiva federada no competitiva i les activitats, excepte les federades, es podran fer amb un màxim de 6 persones.

Deixa un comentari