Argelaguer inicia l’obertura dels 23 projectes presentats al concurs per la reforma de la plaça Generalitat

El municipi d’Argelaguer ja ha iniciat l’obertura dels 23 projectes presentats al concurs per a la reforma de la plaça Generalitat. Un jurat format per cinc tècnics i tres regidors escollirà tres d’aquests 23 projectes, que ara mateix són anònims i presentats sota pseudònims, per sotmetre’ls a votació popular i escollir-ne un de definitiu.

La nova plaça Generalitat d’Argelaguer està cada dia més a prop de l’esperada reforma. Després del procés participatiu on consell de poble va escollir quines eren les seves prioritats per al projecte.

Artur Ginesta, alcalde d’Argelaguer: El poble volia una plaça oberta, que no fos dura, amb espais d’ombra i d’altres aspectes que estan dins les resolucions del procés participatiu.

A partir d’aquesta idea es va obrir un concurs on s’hi han presentat, finalment, 23 candidats, una xifra molt significativa. Un jurat format per dos tècnics del col·legi d’arquitectes, dos del Consell Comarcal i un de l’Ajuntament, així com per tres regidors del consistori, decidirà quins són els tres projectes finalistes. Una tasca molt complicada pel bon nivell que s’han trobat en la majoria de candidats.

Artur Ginesta, alcalde d’Argelaguer: Hi ha projectes molt bons. Hem trobat idees que mai haguéssim tingut nosaltres. D’aquests en triarem tres.

En les properes setmanes sabrem quins són els tres projectes finalistes, però només per l’èxit de la participació i per la manera com s’ha dut a terme tot el procés, que va començar aj fa uns tres anys, des de l’Ajuntament ja valoren molt positivament l’experiència.